Til dig, der ønsker mere tid og overskud til familien

Du kan sikkert nikke genkendende til, at tiden kan føles enormt knap, når man har både familie og fuldtidsarbejde. De travle dagen kan gå ud over både overskud og energiniveau, og der er derfor heller ikke meget tilovers, når først man kommer hjem til familien. Og ønsker du at netop den grund at finde en løsning, der giver dig mere tid og overskud til dine børn og din familie i hverdagen? Så er du kommet til det helt rette sted. Lige her giver vi dog nogle tips og tricks til, hvordan i som familie får mere tid og overskud til hinanden. Så læs med her, eller læs en masse andre artikler om hverdag og familie.

Spar tid og lav store portioner mad

Noget af det første, du kan gøre, for at spare tid i din fritid, er at lave store portioner, når du skal lave mad. Det er dog naturligvis ikke muligt med alt slags mad, så lav mad til din familie, der er muligt at lave i store portioner. Det kunne være lasagne eller pasta med kødsovs. De er begge også ofte sikre vindere i børnenes øjne. På denne måde kan du spare tid, idet du ikke skal lave mad i de kommende dage – i kan blot spise de rester, du med vilje har lavet. Du kan dog også fryse det ned til en helt anden dag, så du altid ved, at du har nem aftensmad i fryseren til en dag, hvor der virkelig er behov for det. Det kan i hvert fald være en fordel at spise rester mindst 2 gange om ugen, idet du således har 2 madlavningsfrie dage – og resterne tager ikke lang tid at varme. Og hertil er det desuden vigtigt at tilføje, at det kan være en god idé at spise sammen som familie mindst én gang om dagen, hvor i lægger alt elektronik væk, så i kan have noget kvalitetstid med hinanden.

Sæt regler for brugen af elektronik

Og apropos elektroniske apparater, så er det noget, der efterhånden er kommet til at fylde utroligt meget i vores hverdag – og det gælder voksne såvel som børn. Elektronikken er en tidsrøver samtidig med, at den stjæler det nærvær, i ellers kunne have haft sammen. Derfor kan i som familie med fordel også lave nogle fælles regler for, hvornår, hvordan og hvor meget i må anvende jeres elektronik i hjemmet. Og det er regler, der skal være fælles for alle familiens medlemmer.