Skal man investere i en vikle til sit barn?

I de senere par år, er det blevet meget populært at vikle sit barn, som det så flot hedder. Hele formålet med en vikle er, at du kan bære dit barn og stadigvæk have begge arme og hænder fri. Bare formålet i sig selv vil uden tvivl være grund nok for mange kvinder til at lære at vikle deres barn, især hvis man i perioder har et meget mor/far-glad barn, som helst vil sidde fast på ens krop. I sådanne situationer er en vikle rigtig god, men der er selvfølgelig også mange andre grunde til, at vikler er en rigtig god investering for mange forældre.

Fordelene ved en vikle

Udover den åbenlyse fordel, som også allerede er blevet beskrevet med de frie arme og hænder, så har viklen også mange andre fordele. For det første vil rigtig mange børn og babyer gerne være så tæt på deres forældre som muligt, og det formår viklen at opfylde til fulde. Du kan både bære barnet på maven, hvilket især er en fordel, når barnet er meget lille og på ryggen, som er fantastisk, når barnet bliver lidt større. En anden fordel er, at viklen ikke fylder særlig meget, hvilket bliver en fordel både på ferier, eller hvis barnet bliver træt, mens I er på tur uden klapvogn. Sidst med ikke mindst, så kan en vikle holde utrolig længe, så du har viklen, hvis der skulle komme flere børn til på et tidspunkt.

De forskellige slags

Indenfor vikleverdenen findes der fire forskellige slags; ringslyngen, bæreselen, strækvikler og fastvikler, hvor det især er ringslyngen, strækviklen og fastviklen som mange tænker på, når man hører om vikler. Der er mange forskellige teknikker omkring viklen, som du uden tvivl hurtigt vil lære. Ønsker du at få mere information og se hvordan en vikle ser ud, så se mere her.