Sådan giver du de andre baghjul på gokartbanen

Man kan ikke være god til alt her i livet, men man kan blive god til meget, hvis man giver det en indsats. I denne artikel har vi samlet nogle gode tips til dig, der gerne vil være vinderen på gokartbanen og give de andre baghjul. Læs med her og få en masse gode tips til, hvordan du vinder over alle dine venner, når I skal forbi gokartbanen næste gang.

Forbered dig inden løbet

Forberedelse er nøgleordet ved mange ting – men især når du gerne vil sikre dig sejren på gokartbanen. Inden løbet overhovedet går i gang, bør du nærstudere banen, så du får et godt overblik over din vej rundt og de forskellige sving, du skal igennem. Du bør også tage et kig på de forskellige gokarts, der er til rådighed (hvis du kan slippe afsted med det). De forskellige karts bliver nemlig sjældent serviceret på samme tid, så du kan sagtens ende med at vælge en dårlig kart, hvis du ikke lige kigger ordentlig efter. Tag et godt kig på dækkene og vælg den kart med de dybeste huller i dækkene. Det er nemlig den kart, der giver dig det bedste greb på banen. Når du har valgt din kart, er det også vigtigt, at du får sat sig ordentligt til rette. Du skal sørge for at sædet bliver indstillet således, at du kan nå begge pedaler og give fuld gas, og så er det altså også vigtigt, at du placerer dine hænder på kvart og ni og kvart i tre hele løbet igennem. Det er sådan du har bedst kontrol over karten.

Hold hovedet koldt under løbet

Det kan være svært at forholde sig roligt, når farten stiger og konkurrencegenet for alvor viser sit ansigt – men det handler det altså om at gøre, hvis du gerne vil vinde. Hemmeligheden bag sejren er nemlig at køre med rolige og bløde bevægelser. Det betyder, at du skal styre karten med meget små ratudslag, så dækkene har godt greb i asfalten igennem hele løbet. Du skal også huske på at sidde stille og ikke læne med i svingene, da du ellers har mindre greb i asfalten. Derudover skal du også holde en høj hastighed hele vejen rundt – også i svingene – og det kommer du bedst udenom ved at starte svinget to bredt som muligt og herefter søge ind mod det punkt, hvor karten er tættest på indersiden af svinget og så søge bredt ud i svinget igen. På den måde kan du holde den højest mulige hastighed hele vejen rundt. Sidst men ikke mindst er det absolut vigtigt, at du holder øjnene på din egen kørsel. Du kan nemlig hurtigt blive distraheret af de andre – og så vinder du altså ikke.

Vil du gerne teste vores tips af på en fed Gokartbane nær Odense? Book tid hos Vandel Gokart her.