Sådan tænker du mere klimavenligt

Vi skal følge med udviklingen og vi skal tænke på vores miljø og klima. Det gør vi ved at vi begynder at tænke mere grønt. Vi skal lære vores børn, at det vi mennesker gør, har en konsekvens for planeten. Og da vi gerne vil have at jorden skal eksistere i mange år endnu, så er det også vigtigt, at vi alle tager del af ansvaret. Både sammen, men også hver i sær. 

Undgå plastik 

Plastik ender i naturen, også selvom vi så trofast har en plastik-skraldespand. Men det meget af bliver taget med vinden, og det ender med stor sikkerhed ude i havet. Det går ud over vandkvaliteten, men det går så sandeligt også ud over havets dyr. Flere tusinder dør unødvendigt i havet om året, på grund af menneskerne plastik. 

Det kan du gøre:

  • Undgå at købe plastik 
  • Køb plastik der er nedbrydelig 
  • Skift plastik ud med alternativer

Lad bilen stå og undgå at flyve

En stor synder i forhold til det stigende CO2 vi har i verdenen, skyldes at vi køre i benzindrevne biler, at vi flyver jorden rundt på ferier. Vores menneskers færden rundt på kloden udvikler CO2, og verdens temperatur stiger, som er en af grundene til at isen smelter på Grønland og nordpolen. Det er ikke unormalt, at der er 2 biler i husstanden. Og ydermere at vi bliver tykkere og tykkere, så hænger det godt sammen med at vi rører og for lidt, og spiser for meget. 

Det du kan gøre: 

  • Tag cyklen eller det offentlige i stedet for bilen
  • Begræns dit flyve-forbrug
  • Skift bilen ud til en el-bil

Begræns dit forbrug af papir

Papir er ingen hemmelig, lavet ud af træ. Træ som står på jorden, som bliver fældet og skåret i. Træer er noget vi helst gerne skal bevare på denne jord, fordi de frigiver oxygen, som er det vi bruger til at trække vejret. Jo mindre træer, planter og blomster, jo mindre oxygen. Derfor skal vi undgå at der bliver fældet træer, til unødvendige ting. Man kan mindske sit forbrug, så i stedet for at printe ud på papir, så digitaliserer man det til en fil på computeren. Det er så smart idag, at man kan have sit regnskab liggende på computeren, og så undgå fysiske bilag, som løber sig op i rigtig mange papirer. Det er super nemt, og så minimerer det ens udgift til papir, og samtidig med at man tænker lidt grønnere alternativer.