Sådan plejer du hænderne under corona-vask

I denne corona-tid vasker vi hænder som aldrig før, og hvis vi ikke vasker hænger med vand og sæbe, så spritter vi hænderne af med håndsprit. Skolebørn skal vaske hænder rigtig ofte, end hvad der egentlig er sundt for hænderne på huden. Det har resulteret i, at mange børn simpelthen er gået hen og fået eksem, ekstrem tørre hænder, som er røde, med sår, som gør ondt. Derfor er det vigtigt, at børnene får plejet deres hænder ekstra godt i denne corona-tid. 

En god håndcreme

Når det er vi vasker hænder, så vasker vi hudens selvproduceret barrierer af, altså hudens naturlige fedtlag. Den fedt beskytter normalt huden mod skidt og snavs. Men når vi så fjerner den naturlige barierer, bliver hænderne, og dermed huden, særlig udsat. Det betyder at huden bliver skrøbelig og irriteret, og det er derfor det kan gøre ondt. Huden kan virke ru og tør, og derfor er det utrolig vigtigt at huden får sen rette omsorg. Når man fjerner hudens naturlige barriere når man vasker hænder, så er det vigtigt at vi efterfølgende giver hunden en “falsk” barriere tilbage. Det gør man ved, at man smører sine hænder ind i en god håndcreme. Cremen går ind og plejer og reparerer de steder hvor huden er ekstra udsat. Desuden fjerner man også hudens naturlige fugtlag, hvortil en creme kan gå ind og skabe en god balance, som er fugtgivende. 

Køb en god håndcreme

Der findes et hav af forskellige håndcremer, og det kan derfor være en jungle at finde den rette. Men først og fremmest, så skal man tage udgangspunkt i, om barnets hud er særlig sensitiv. Med det menes der, om barnet er særlig udsat for allergier. Hvis barnet er det, bør man udelukkende gå efter en håndcreme der er astma- og allergi mærket og uden parfume. På den måde udsætter man ikke barnets hud for unødige kemikalier. Et godt valg er også at vælge en creme der er bæredygtig. 

Vælg en fed håndcreme

Og hvad vil de sige at en creme er fed? Jo mere dit barns hud er påvirket, jo federe creme skal du vælge. For en fed håndcreme indeholder nemlig også mere fedt. Og den kan virke fedtet, når man smører den på huden. Vælg helst en creme som indeholder 70% fedt. Det kan være en udfordring med en fed creme med i skoletasken, da det kan give udfordringer at holde på blyanten. Derfor vil en mindre fed creme være god at have med i skoletasken, så den nem absorberer. Om aftenen når barnet skal sove, kan man smøre hænderne ind i den fede creme, så den ikke er så meget til gene.