Sådan laver du de mest perfekte pølsehorn!

Elsker du også pølsehorn? – Det tror jeg, at de fleste gør. Voksne som børn. Pølsehorn er heldigvis også noget man kan købe i diverse caféer, tankstationer med flere, og de fås med eller uden ketchup omkring pølsen. Men du kan også snildt lave dem hurtigt og nemt derhjemme. Og så endda billigere. 

Den ultra hurtige version

Hvis du hader at stå og kokkerere i køkkenet, så er denne ultra hurtige version noget for dig. Den kan simpelthen ikke laves hurtigere end denne version, og så er det også billigt. Men når du ønsker at gøre den billig, så resulterer det også, at de hurtigt kan blive lidt tørre og kedeligt, hvis de ikke opbevares ordentligt. 

Det skal du bruge:

En pakke færdiglavet pizzadej
Pølser (almindelige pølser, kyllinge-pølser eller kalkunpølser)
Mælk eller æg til pensling

Sådan gør du: 

Du tager den færdiglavet pizzadej og ruller den ud. De fleste pizza-deje er skåret ud i stipler, som er trekantsformede, og derfor er det nemt lige at tage en kniv, og skære efter. Når du har dejen klar, så tager du pølserne og skærer dem i halve, (så de passer med bredden på trekanten). Dertil lægger du pølserne på den modsatte side af spidsen, og ruller den mod spidsen. Wupti! De er klar til at blive penslet og ind i ovnen. 

Den traditionelle version

Det er begrænset af kvalitet og mængde, hvis du anvender ovenstående metode. Så hvis du ønsker lidt flere, og også luftigere pølsehorn, så kan du anvende denne version, som dog også er lidt mere tidskrævende. 

Du skal bruge: 

Smør
Mælk
Gær
Sukker
Salt
Mel
Pølser (valgfri smag)

Sådan gør du: 

Du smelter smørret og tilsætter mælken. Dertil hælder du det i en skål, og smuldrer gæren heri. Så tilsætter du alle de andre ingredienser (men undlader lidt mel til æltning) og ælter dejen godt sammen. Du kan bruge håndkræft eller anvend en røremaskine. Dertil lader du dem hæve i cirka 60 minutter. Så tager du dejen og ruller dem ud i ca, enten i 1 firkant, eller en cirkel. Du skal i hvertfald ende ud med trekanter, og skal helst ikke være alt for tyk. Dertil tager du pølserne og lægger på den brede ende af trekanten og ruller den mod spidsen. Læg dem på en badeplade imens ovnen bliver varm. Pensl med æg eller mælk, og top med eventuelt sesamfrø, hørfrø, havregryn, eller hvad du nu har i skuffen. Bag dem indtil de er gyldne, og du har nogle lækre, luftige pølsehorn klar.