Sådan kan DU spare på plastikken

Plastik er gået hen og blevet et verdensproblem. Grunden til det er fordi, at plastik har en overforbrug verden over, og det har en kedelig brug-og-smid-væk funktion, som vi er nødt til at ændre på. For meget af plastikken ender desværre i havet. Måske du har hørt om de såkaldte plastik-øer. Og de er ikke til at spøge med. For når plastik ender i havet, så bevæger det sig i havet strømme, derfor ender en stor del af plastikket på den ø, men andet bevæger sig videre i havet, og kan risikere at slå havet dyr igen, som bliver fanget i det. 

Så det er på tide, at vi ændrer vores købsvaner og begynder at tænke mere miljøvenligt. Og her får du nogle gode råd til hvordan DU bruger mindre plastik. 

Stop med at køb poser når du handler

Det meste plastik bruges kun i gange få minutter. Det kan være når man køber mad, når man handler, eller når man lige skal transportere noget hurtigt. Men det tager altså 500 år at nedbryde plastik i naturen. Derfor kan du stoppe dit brug af plastik, ved at tage din egen pose med næste gang du skal handle. Sørg for at der ALTID ligger en pose i bilen eller på cyklen, så du undgår at skulle stå i situation hvor du skal købe en plastikpose. 

Byt sugerørene ud til metal

Du kender dem, de farvrige sugerør til dine drinks eller ungernes saftevand. Men vidste du, at der bliver brug 36,4 milliarder sugerør i Europa? Sugerørene bliver brugt til en enkle drink, og smides ud, for så at man tager en ny. Derfor skal du helt stoppe med at købe dem lavet af plastik, og byt dem ud til metal sugerør, som kan bruges igen og igen. 

Køber du kaffen på vejen? 

Så kender du helt sikkert de plastikkopper du får serveret kaffen eller latten i, og så får du oven i hatten et plastik-låg med? Både koppen og låget, er engangsservice, og så snart du er færdig med din kaffe, så smider du det i skraldespanden. Hele 16 milliarder engangskopper ender i affaldspanden i Europa hvert år. Så hvis du har en fast café du køber kaffe hos, eller eventuelt på vej på arbejde svinger du ind forbi tanken, så hav din egen termokop med. Det at du gør det, vil andre måske se, og gøre efter, og så gør DU en forskel.