Sådan kan du forberede din krop til fødslen

Det er en smuk tid, der venter for de nybagte forældre. Livet tager en ny drejning, og der venter en anden form for familieliv og samhørighed i familieflokken på den anden side af fødslen. 

Men netop fødslen kan være lidt af en glædestyv for de mødre, der enten har haft tidligere dårlige oplevelser ved fødsler eller måske er på vej mod at få deres første barn og ønsker en fødsel, som går så naturligt og glat som muligt. Der er mange følelser på spil – og af samme årsag er flere og flere begyndt at anvende fødselsstimulerende akupunktur forud for fødslen. 

Hvad kan fødselsstimulerende akupunktur hjælpe med?

Fødselsstimulerende akupunktur er en metode, som kan hjælpe moren i sin sidste del af graviditeten. Akupunkturen er med til at skabe en slags harmoni i kroppen, således at kroppen balanceres og forberedes, så fødslen lettere går i gang, når vel at mærke både krop og barn er klar. 

Når man taler om fødselsstimulerende akupunktur, er der naturligvis tale om en form for akupunktur, som har hjemme senere henne i graviditeten. Man giver akupunkturformen cirka en gang ugentligt fra omkring uge 36 og frem, men man kan også sagtens komme i gang med akupunkturen senere, selvom man ikke lige præcis er kommet fra start i uge 36. Husk på, at lidt er bedre end ingenting – og der ikke er tale om afgørende absolutter for kroppen. Det vigtigste er, at man kommer i gang, så kroppen får de bedste forudsætninger. Fødselsmodnende akupunktur har trods alt bedre mulighed for at gøre en mere positiv forskel, når den er iværksat tidligere i graviditeten – det medfører ganske enkelt, at kroppen er modnet og bedre kommer i gang med de ”rigtige” veer og at fødselsforløbet dertil forkortes.   

Ud over at giver en mere positiv fødselsoplevelse, hvor der er en højnet kontakt med kroppen, giver det mening at bruge akupunkturens verden for at nedsætte risikoen for medicinsk igangsættelse efter terminsdatoen. Kombinationen af hindeløsning, Robozzo og kraftig fødselsmodnende akupunktur kan her hjælpe til at nedsætte behovet for medicinsk igangsættelse af fødslen, når terminsdato er passeret. Samme metode kan naturligvis også gøre sig gældende, hvis der er opstået en vigtig årsag til at fødslen bør igangsættes. 

Det er vigtigt at understrege, at medicinsk igangsættelse er mere virksomt, men at den fødselsmodnende akupunktur har sine helt store fordele ved, at der ingen bivirkninger eller risici er forbundet med metoden.