Sådan gir du dit barn den bedste skolestart

Når tiden nærmer sig og barnet skal starte i skole, så er det en stor da for både barn og forældre. Mange går rigtig meget ud af det, og giver nærmest barnet frie tøjler til hvilke udstyr de skal have, hvad tøj de skal have på, hvordan håret skal sidde på dagen. Det er nærmest en lille slags konfirmation, kan man sammenligne det med. Men det er en stor dag, det kan vi alle blive enige om. Barnet er pludselig ikke lille mere. Der begynder lige pludselig at blive stillet små krav til barnet, nye udfordringer, som rigtig mange børnehavebørn savner de sidste år i børnehaven.

Køb skoleudstyr sammen med barnet

Det værste man kan gøre er, at man køber alt på forhånd uden at inkludere barnet. Det kan i nogen tilfælde føre til skænderier, fordi barnet måske har en helt anden ide om sit outfit eller sin kommende skoletaske. Der sker rigtig meget i barnets hoved når de skal starte i skole, og derfor kan vi kun anbefale at man inkluderer barnet mest muligt. Det kan man gøre ved at man fx sætter sig ned med computeren, og kigger forskellige skoletasker igennem. Barnet har måske ingen anelser om hvor stort et udvalg der er, og derfor vælger de måske bare den første og den bedste, uden at tænker over at priserne er tårnhøje på nogle produkter. Forbered dig og udvælg inden for den prisgruppe i vil tillade, og lad barnet selv bestemme. Ignorer hvis du ikke synes at din pige vi have en grøn skoletaske, eller hvis din dreng vil have en rød med katte på. Det er fuldstændig lige meget. Så længe dit barn får følelsen af, at hans/hendes mening tæller.

Undgå at stresse på selve dagen

Det er en kliché at man prøver at forberede sig, så man ikke skal stresse ud ad døren. Men faktisk så er det ikke en dum ide. For hvis man render rundt i huset for at blive færdig, med hoved under armen og skaber kaos, så vil det påvirke resten af dagen. Så så tidligere op på dagen, så i er sikre på at der er tid til uforudsete hændelse, som ikke vil stresse eller skabe kaos. Den bedste måde at komme ud ad døren, er at undgå at snerrer ad hinanden, men at komme ud ad døren glade, smilende, med et godt overskud. For så kan dit barns første skoledag kun blive en fantastisk dag, men rigtig mange gode og nye indtryk.