Hvorfor skal man gå op i dyre-velfærd?

Dyrevelfærd er et blandet emne, som lægger op til debat tit og ofte. Der findes nemlig 3 slags holdninger omkring dyrevelfærd, som man ofte støder på nede i supermarkedet. 

1. Typen der er ligeglad

Denne type køber er oftest mænd, som elsker store tykke bøffer. De mennesker har altid en mening omkring emnet, og som argumentere for, at sådan er livet, og dyr at sat i verdenen for at vi mennesker kan spise det. De er stort set ligeglade med hvordan dyret har haft det, og hvad det har spist. Men det kan også være typen, som er nødt til at købe det kød der er billigt, lige gyldigt om det er mere usundt. Det kan altså også være af økonomiske årsager at man bliver denne ligeglade type. For oftes så tænker det prisen, i stedte for prioriteringer. Mange siger nemlig, at se ikke har råd til at købe økologisk, men alligevel så køber de en masse andet, som ikke er nødvendige ting. 

2. Typen er ikke er ligeglad, men som heller ikke gør noget

Her er der en stor del der ligger. Det er primært kvinder som ligger her. Først og fremmest, så tænker vi meget i priser når vi handler, og mangle vælger ikke økologisk, fordi det er det billigste. Men hvis du spørger dem, om hvad de tænker om grise-mor der ligger på 3 kvadratmeter uden at gøre sig, eller koen som står i båser og lige akkurat kan nå sit hø og sit vand, så vil de helt sikkert sige at de synes det er synd. Og at det burde ændres. Men grunden til at de ligger her i type 2, er fordi at de har følelserne det rigtige sted, men økonomisk set, så agerer de ikke anderledes, medmindre der er gode tilbud. 

3. Typen der går meget op i det

Her er typen som går all-in for dyrevelfærd. De er allerede veganer eller vegetar, fordi de simpelthen ikke vil støtte den danske landbrug og dets metoder. De afskyr alt hvad der har med dårlig dyrevelfærd at gøre. Men type 3 er også de mennesker, som rent faktisk går 100% op i økologi. For med økologiske vare, det gælder både med kød som med grøntsager og frugt, at det ikke sprøjtes med pesticider, og ej heller får tilsat unaturlige tilsætningsstoffer. Og det gør de for at  leve mere sundt, og vælge mere grønt.