Hvilken type ventilator blæser skal du vælge til dit hjem?

I de varme sommermåneder kan det være helt uundværligt at have en god ventilator, som kan køle dig af og skabe luftcirkulation i boligen. Men hvilken type ventilator blæser skal du vælge til dit hjem? Det hjælper vi dig med i denne artikel

Har du brug for afkøling i sommermånederne? Så er det en rigtig god idé at anskaffe dig en god ventilator blæser. Hvis du får fingrene i en god ventilator blæser, kan du hurtigt og nemt skabe en mere behagelig temperatur og luftcirkulation, som afkøler kroppen og gør det mere komfortabelt at være inde, mens det er varmt udenfor. Det kan dog være svært at vide, hvilken ventilator blæser, du skal købe. Der findes nemlig mange forskellige typer ventilator blæsere, og der kan være stor forskel på deres effekt og hvilke behov, de dækker. Læs med i artiklen her for at få hjælp til at vælge den rigtige type ventilator blæser til dine behov.

 

Forskellen mellem en gulvventilator, en tårnventilator og en bordventilator

Fælles for ventilator blæsere i alle typer er, at de skaber en større luftcirkulation i rummet, hvilket køler luften ned. Ventilatorens blæser fjerner varmen fra din hud og skaber en afkølende effekt. Både tårnventilatoren og gulvventilatoren er en høj ventilator, som placeres på gulvet og skaber cirkulation af luften i rummet. Forskellen på de to ventilatortyper er designet. Tårnventilatoren har et højt smalt design, med et tyndt og diskret udtryk. Denne ventilator blæser har ikke den store udvendige fane og er generelt mere lydsvag end andre ventilatortyper. En traditionel bordventilator eller gulvventilator er til gengæld kendt for den store fane, som blæser luften rundt i lokalet. En bordventilator er en mindre ventilator blæser, som egner sig godt til blot at afkøle en enkelt person.

 

Sådan vælger du den rigtige ventilator blæser til dine behov

En bordventilator og en gulvventilator er en form for blæser i et stativ, mens en tårnventilator er et højt kabinet, som skaber en luftstrøm i hele højden. Tårnventilatoren kan dermed blæse luft i fra en større overfalde end ventilatorer med vifte eller blæser. Samtidigt har nogle tårnventilatorer funktioner, som normalt ikke findes ved de traditionelle ventilatorer – fx timer og fjernbetjening, så de kan programmeres til at tænde og slukke på bestemte tidspunkter. Valget af ventilator blæser kommer dermed an på, hvor stort dit behov for afkøling er, hvor stort et område ventilatoren skal blæse luft ud på og hvor mange mennesker, den skal afkøle. Derudover skal du overveje, om ventilator blæseren skal bruges i soveværelset. Så kan det nemlig være en god idé med en tårnventilator, da den ikke fylder ret meget og er mere lydløs end en gulvventilator.

 

Du kan finde et stort udvalg af ventilator blæsere i mange forskellige typer, størrelser og design hos Av-Cables.dk. Her forhandler de ventilatorer og luftkølere i god kvalitet til rigtig gode priser, som kan gøre det mere behageligt at være indendørs i de varme sommermåneder.