Hvad er vigtigt at huske, når bekendte får børn?

Efterhånden som ens venner og familiemedlemmer bliver ældre og ældre, så bliver det mere og mere naturligt med børn der kommer til. Men hvad er vigtigt at huske, hvis en du kender, bliver gravid og får børn? Det vil vi komme ind på i dette indlæg, så du kan blive hjulpet på vej, og ikke dummer dig.

De første par gaver kan være til forældre såvel som børn

Det kan være svært at finde ud af, hvad man skal give nybagte forældre og deres baby i gave. Her er det blot vigtigt at huske på, at børnene ikke ved at de får gaver, og at de ikke forstår konceptet før de er nogle år gamle.

Derfor kan det være en god idé at tænke over hvad forældrene mangler. Dette anbefaler vi dog kun, at du gør til dåbsgave og til 1 års fødselsdag gave. Når børnene fylder 2, så ved de typisk godt hvad det drejer sig om, og vil gerne selv have gaver.

De vil være trætte

I den første periode, så vil de nybagte forældre være meget trætte. Deres nattesøvn vil forstyrres, og deres verden vil vendes på hovedet. Derfor er det vigtigt at give dem plads til dette. Undlad at blive utilfreds, hvis du ikke må komme forbi, eller hvis de ikke har overskud til noget de plejer.

Sørg i stedet for at tilbyde dem hjælp på den ene eller anden måde, hvis du kan se det kan gavne. Det kan f.eks. være at komme forbi med aftensmad, at tage sig af baby så de kan sove, eller noget tredje.

Lad dem være i deres baby boble

Noget af det man ofte oplever, når nogen får deres første barn. Det er, at de ender med at være i en baby boble. Hele deres liv kommer til at handle om deres søde lille baby, og de kommer ikke særlig meget ud. Derfor har de typisk ikke så meget at snakke om, når man kommer forbi. Lad dem være i det, og undlad at blive irriteret, hvis de kun vil snakke baby og børn.

Det tager lidt tid, før de er ude af deres baby boble. Giv dem den tid de har brug for, men hjælp dem også gerne, ved at invitere dem til arrangementer. Når de begynder at komme mere ud igen, så vil de automatisk komme mere ud af deres baby boble.