Gør hjemmet lækkert med afdæmpet belysning

Vil du gøre et rum i hjemmet eller din lejlighed rigtigt lækker, så kommer du ikke udenom at skulle se på belysningen. For jo, selvfølgelig skal du have en god sofa eller lænestol at slænge dig i. Og jo, du skal have et tv, en Bluetooth-højttaler og måske en spilkonsol, hvis det er din måde at koble af på. Men du skal også bruge belysning til at skabe en beroligende stemning – og hvordan gør du det?

Belysning der skaber den rolige stemning

Kort fortalt finder du det, der hedder ambientbelysning. Det vil sige lys, der ikke har som formål at holde mørket stangen (om end det til en vis grad også gør det), men som i stedet er designet til at blive skruet op eller ned for i intensitet og få ændret lysfarve, indtil du når en belysning, der behager dig. Typisk vil lyskilden være LED, da det er en teknologi med lang levetid og meget stor fleksibilitet.

Tænd en stjernehimmel-lampe

Søger du god ambientbelysning, har du et par alternativer til det at finde en standerlampe med en LED-pære til lejligheden. For du kan også vælge en lysløsning, der sætter noget dynamisk lys i omløb, hvilket fx lader sig gøre, når du står med en flot stjernehimmel-projektør. Med sådan én kan du let sprede stjerneagtige lys over rummets vægge. Så har du ikke en nathimmel ude, kan du få én inde.

Skaf ambientbelysning

Leder du efter en projektør, kan du faktisk være så heldig at finde én med en indbygget Bluetooth-højttaler. Som en rimelig fin fordel ved det at have lys og lyd i én enhed kan det nævnes, at du får meget let ved at betjene begge dele trådløst. Hvis du leder efter ambientbelysning til at skabe hygge i huset, så prøv også at have en løsning, hvor du får dynamisk belysning sat i omløb inde i hjemmet.