Gode råd til at komme godt gennem sorgen

Sorg er en grundlæggende følelse, som vi alle sammen støder på flere gange igennem livet. Det kan f.eks. være i forbindelse med dødsfald eller andre livskriser. Vi har derfor her samlet nogle gode råd til, hvordan du kommer godt gennem sorgen.

Nedsæt dine belastninger

Når man sidder i sorgen, kan alt andet virke meget overvældende – og det kan faktisk føre til decideret stress, hvis du stiller for høje krav til dig selv, imens du sidder og sørger. Det kan derfor være en god idé at mindske de belastninger, som du sidder med i hverdagen i en periode, så du lige kan få hovedet oven vande igen. Du kan f.eks. arbejde på nedsat tid i en periode, holde weekenderne fri til lige de ting, du har lyst til at lave og bare generelt prioritere din mig-tid. Alt andet bør komme i anden række og sættes på pause, indtil du er klar til det – og det vil dem omkring dig også kunne forstå.

Fortæl om sorgen

Det er kendt at det kan hjælpe at forstå sine egne følelser og tanker, når man deler dem med andre. Det kan derfor i mange tilfælde være en god idé at snakke med en eller flere personer om sorgen, så du får italesat dine følelser. Det er desuden aldrig godt at gå med noget selv. Mange har venner/veninder eller familie, som de kan snakke med – måske nogle som også kender til det. Men hvis du ikke har det, kan det faktisk være en rigtig god idé at snakke med en professionel. Det kan f.eks. være denne psykoterapeut i Odense. Det kan også hjælpe dig med at forstå dine egne følelser og tanker, og du kan også få nogle gode råd til, hvordan du kan hjælpe dig selv gennem sorgen.

Find værdi

Det kan være svært midt i sorgen at finde en mening med livet – især hvis man f.eks. har mistet en af de vigtigste personer i sit liv. Det er dog vigtigt, at du husker på at forkæle sig selv. Din krop, sjæl og sind skal forstå, at du stadig har ting i dit liv, som betyder noget og som skaber værdi for dig. Det kan gøres på mange måder, f.eks. blot ved at gå en tur i naturen, tage i biografen eller spise en dejlig middag. Det kan også hjælpe dig med at falde til ro og mindske symptomer som f.eks. anspændthed, appetitløshed og ondt i maven, som ofte følger med sorgen.