Gaming er det nye indenfor sport

I dag sidder mange unge, både piger og drenge, foran skærmen i timevis. Alt foregår enten på telefonen eller på computeren. De fleste forældre har nok oplevet at gå ind på børnenes værelser og se dem med store høretelefoner på sidde og spille computerspil. Nogle gange kan man endda høre dem helt ned i den anden ende af huset. En af grundene til dette er, at gaming er blevet mere og mere populært.

Gaming er ikke længere blot en hobby, men en sportsgren. Det er blevet en sportsgren, som indeholder mange penge. Langt de fleste mennesker har hørt navnet Astralis. Dette skyldes, at Danmark har et af verdens bedste Counter Strike hold, som hedder Astralis, og de er blevet superstjerner i unge danske spillers hjerter. Gaming er ikke længere blot noget man selv kan spille på sin computer, eller noget som man kan streame på nettet. Nu bliver det vist i TV, og der bliver afholdt stor turneringer i kæmpe arenaer verden rundt, hvor der er milliongevinster på spil. Selvom det har udviklet sig meget, så kan det stadig være for sjov at være inde i gaming.

Gaming har en lang historie bag sig

Selvom det i dag er typisk, at alle unge har både smartphone og computer, så har gaming faktisk eksisteret i mange år. De første computerspil udkom i 1950’erne og 1960’erne, men det så naturligvis ikke ud, som det gør i dag. Dagens computerspil består af grafik på utroligt højt niveau. De fleste computerspilsverdener er så godt skabte, at de ligner den rigtige verden. I dag findes der og VR, som tillader en bruger at virke gensidigt med et computer-simuleret miljø. Her føles det altså ligesom at være inde i spillet selv. Teknologien har altså udviket sig utrolig meget, og dette gælder også inden for gaming. Gaming er en måde, hvorpå børn og unge mennesker kan skabe et sammenhold med sine venner, som også kan lide at spille. Det er også blevet en måde at skabe et bånd med folk på den anden side af kloden, hvilket skaber en mere globaliseret verden. Teknologiens udvilkling gør det bare nemmere for børn og unge at have hele deres liv lige foran dem på skærmen.