Få medarbejderne til at klikke sammen

Det er altid sjovest at møde på arbejde, hvis jargonen mellem medarbejderne er god, og der er fyldt med god stemning på kontoret, lærerværelset eller byggepladsen. Det spiller ingen rolle, hvilken branche, det er i, så længe man sørger for, at sammenspillet fungerer. Noget af det, der kan være med til at oppe den slags, er målrettede teambuildingaktiviteter. Det er ikke noget, alle tænker på som det første, og nogle vil måske i virkeligheden tænke, at det er barnligt og ligegyldigt, men faktum er, at det kan være en skøn oplevelse, der virkelig kan ryste folk sammen.

Teambuilding kommer i mange former og afskygninger. Det kan give mening at vælge noget, der passer til det, man arbejder med til daglig, men i virkeligheden giver det næsten oftest mere, at det er noget, der er helt nyt for alle, så man kan rykke folk lidt ud af deres komfortzoner. Det kan handle om en outdoortur, forskellige quizzer og spil, der skal løses, eller en fysisk aktivitet, man kan lave sammen.

Gør det til en dagstur eller helt kort

Det er ikke nødvendigt at sætte en hel weekend af til teambuilding. Det er de færreste, der har tid og ressourcer til det. Derfor kan I også overveje, om det ikke kunne være sjovere, hvis I blot gør aktiviteterne til et par timers sjov sammen på en eftermiddag eller måske sætter en enkelt hel dag af til det. Så kan alle overkomme det, og stemningen vil med garanti være i top.

Den første teambuildingaktivitet kan også passende være at finde ud af, hvad I egentlig skal lave. Der findes så mange forskellige former for teambuilding styret af forskellige mennesker, at det kan være svært at vælge, men I kan gøre det til et spil eller en udfordring mellem kollegaerne at finde ud af, hvad I hver især og sammen kunne tænke jer.