Det skal du tage højde for, når du køber legetøj til børn

Noget man som forælder bruger rigtig mange penge på, det er legetøj. Måske kan du selv nikke genkendende til, at dit barn er rigtig glad for legetøj og særdeles glad for regelmæssigt at skifte ud i legetøjet. I denne guide kan du blive meget klogere på, hvad du skal tage højde for samt være opmærksom på, når du køber legetøj til dit barn.

Hvad interesserer dit barn sig for?

Hvis du gerne vil undgå, at legetøjet bliver skiftet ud lige med det samme, så er det en rigtig god idé at lytte til, hvad dit barn egentlig interesserer sig for. På den måde vil du kunne købe legetøj, der matcher dit barns interesser og dermed være med til at udvikle dit barns kompetencer inden for lige netop den interesse.

Er dit barn eksempelvis vild med at tage del i madlavningen derhjemme, kan du købe et børnekøkken. Det kan også være, dit barn elsker at spille spil, og så er brætspil eller puslespil meget lærerigt legetøj.

Er legetøjet svarende til dit barns alder?

På meget legetøj og især spil, er der fastsat en legeværdi, som fortæller noget om, hvilken aldersgruppe legetøjet kan være mest til gavn for. Ved at tage højde for legeværdien, er der større chance for, at det er sjovt og lærerigt for dit barn at lege med.

Er legetøjet sikkert og ufarligt?

Det er vigtigt, at det legetøj du køber, er i en tilpas størrelse, således at dit barn ikke kan få det galt i halsen. Sikkerhedsstyrelsen har lavet en legetøjstester, der kan hjælpe dig med at tjekke, hvorvidt legetøjet er for småt.

Derudover skal legetøjet leve op til dansk lovgivning og gerne være CE-mærket, da det er din garanti for, at legetøjet ikke indeholder nogle kemiske stoffer, der kan udgøre en sundhedsrisiko for dit barn.