Derfor skal du gå mindre i bad

Der er rigtig mange fordele ved at gå mindre i bad, og der er faktisk kun fordele. Okey, den eneste ulempe er, at du ikke vil kunne stå og synge i badet med din rustne stemme i en halv time. Men til gengæld gavner det en masse andre ting, både dit udseende, men også din pengepung. Det kan være svært at ændre sine vaner, for det er dét det er. Vaner. Vaner er nemlig rigtig svære at ændre, fordi man gør det uden at tænke over det. Men det kræver bare sin tilvænning til det bedre, både for dig selv og for miljøet.

Din får en mindre vandregning

I gennemsnit bruger vi danskere 101 liter vand om dagen (målt i 2019). Og det som koster mest, det er det varme vand. Det vil sige, det kolde vand er billigere end der varme vand. Derfor vil det være en fordel at du bader i koldt vand, eller i hvertfald skru et par grader ned. Hvis det er rigtig koldt, så vil man heller ikke stå og nyde det på samme måde, og så bruger du samtidig mindre vand.

Du skader dit hår mindre

Vidste du at varmt vand faktisk er dårligt for dit hår? Dit hår bliver nemlig udtørret af det varme vand. Desuden bliver håret kruset og mister sin glans, medmindre man anvender gode hårprodukter. Derfor vil det være ideel, hvis du kunne bade i koldt vand. For det kolde vand øger blodcirkulationen i hovedbunden og strammer dine hårsække op, hvilket vil give et mere struktureret og stærkt hår. 

Du forbedrer klimaet

Et af de råd vi alle har fået, for at tænke mere grønt. Det er, at vi skal tage mindre bade. Det at vi bruger meget vand, påvirker også miljøet, det kører igennem rensningsanlæg osv. Hvis vi alle går mindre i bad, og dermed bruger mindre energi, så vil vi sammen gøre noget for verdens klima. 

Du sparer penge på shampoo

Hvis du bruger den billige shampoo fra Netto, så vil du nok ikke mærke den store forskel. Men hvis man ønsker det bedste for dit hår, så er der altså penge at spare, når man minimere sit forbrug af shampoo. Ved at man rykker sine badedage bare én dag, så vil man bruge det mindre shampoo, men hvis rykker din badedag hele to dage, så kan du altså halvere dit shampoo forbrug, og så holder din shampoo (og balsam) i dobbelt så lang tid.