Den gode borger i Vejle

Mangler du et projekt i livet, eller er du nysgerrig efter at prøve noget nyt. Hverdagen kan hurtigt blive ensartet og måske lidt kedelig, hvis man går rundt og gør de samme rutiner dag efter dag. Det kan derfor være, at du vil forsøge dig med at komme lidt mere ud i samfundet for at føle, at du er en del af det større fællesskab.

Kig avisen for gode idéer

Det kan være en god idé at holde dig opdateret med Vejle Netavis. På den måde kan du måske blive klogere på, hvad der findes af muligheder i byen eller i nærområdet. Nogle gange sker der måske en spændende begivenhed såsom et loppemarked, en festival eller en koncert, der spiller. I sådan nogle tilfælde vil du måske deltage i de forskellige begivenheder for at bidrage til samfundets fællesskab. Du kan for eksempel være deltager til begivenheden eller være med til at arrangere den, og dermed få et projekt for hånden i noget tid.

Frivilligt arbejde er givende

At lave frivilligt arbejde kan være givende både for andre men også for dig selv. Hvis du har lidt ekstra tid i din hverdag, er det måske et frivilligt arbejde du skal søge. Der findes mange forskellige frivillige organisationer, så det handler bare om, at du finder noget, du også kan finde en passion for. Du kan eksempelvis være besøgsven for en ældre person, som måske ikke har så stor en omgangskreds. På dyreinternater mangler de også nogle gange frivillige til at passe på dyrene, som i nogle tilfælde kommer fra dårlige kår og skal have hjælp til at lære at finde tryghed igen. Hvis du går op i miljøet kan et frivilligt arbejde i en genbrugsbutik måske også være noget for dig, så du kan bidrage til formålet om at genbruge i stedet for at købe nyt.