Bliv bedre til at huske i billeder

Kunne du godt tænke dig at lære at huske på en enkelt og ukonventionel måde? Så kan jeg fortælle dig, at du er kommet til det helt rigtige sted! I de nedenstående afsnit vil du nemlig blive præsenteret for piktogrammer, og hvordan piktogrammer kan være en faktor, der kan lære dig, dine elever, eller nogen du kender at huske i billeder i stedet for tekst.

Hvad er et piktogram?

Et piktogram er faktisk noget så simpelt som et billede, der afbilleder et objekt. Når man sætter disse objekter sammen, kan man sammensætte en fortælling eller historie, som danner et samlet piktogram.

Hvorfor skal man huske i billeder?

Den traditionelle måde at huske på er at skrive det ned i en kalender som eksempel. Men hvorfor skal det være den eneste og bedste måde? Alle mennesker er forskellige, hvorfor skal vi så huske ting på samme måde? Der er ikke noget galt i at have sit eget system, så længe det fungerer for en

Nogle er bedre til at huske visuelt

Piktogrammer er også noget, der kan bruges til undervisningen i skolen. Piktogrammer er især anvendelige i forbindelse med undervisningen af børn med kognitive indlæringsvanskeligheder.

Når man som barn har en smule svært ved at læse lange sætninger og danne mening, kan det være nemmere at bruge billeder. Det hænger sammen med, at billeder henvender sig til en anden del af hjernen, som ikke er begrænset i samme grad af de kognitive indlæringsvanskeligheder.

Piktogrammer til almindelige undervisning

Der er også masser af potentiale i at anvende piktogrammer til almindelig undervisning i folkeskolen. Først og fremmest kan eleverne lære at afkode piktogrammerne, og det er en god måde at lære at danne meninger på. Dernæst kan eleverne også selv blive udfordret til at udforme deres eget piktogram. På denne måde lærer de også den anden side af processen.