5 hurtige tips til at falde hurtigt i søvn

God søvn er noget vi alle fortjener, men faktisk har mange af os svært ved at falde i søvn om aftenen. Der er flere ting som kan påvirke os, såsom fysisk aktivitet, elektronik, tankemylder er bare nogle af årsagerne. Men der er nogle enkle tips man kan prøve af, hvis man synes, at man har svært ved at sove om aftenen. Når man ligger i sengen, så er det klart at man gerne vil føle sig træt, og hvis det ikke er tilfældet, kan man prøve næste dag, at være mere fysisk aktiv, så kroppen kan blive fysisk træt. Hvis ikke det hjælper kan nedenstående måske. 

Tøm hjernen inden du skal sove
Mange af os kan ikke sove, fordi vores tanker flyver rundt i hovedet på os, og de er svære at styre. Derfor kan det være en god ide at tømme hjernen inden sengetid. Det kan være at Det er noget du skal huske at gøre næste dag, så skriv det ned på et papir eller telefonen, og sæt en alarm. Så kan du sige til dig selv, at du ikke behøver at tænke på det mere. 

Bevar fokus med mindfullness
Hvis du har svært ved at samle tankerne alligevel, så er mindfullness et rigtig godt redskab. Der findes mange forskellige udbydere, hvor du kan ligge og lytte til en som fortæller dig, hvad su skal føre under en mindfullness-session. Pointen er, at man skal fokusere på sin vejrtrækning. Mærke at maven løfter sig og falde igen i takt med ens vejrtrækning. I starten kan det være utrolig svært at bevare fokus, man her skal man sige til sig selv, at det er ok at jeg lige tænkte på noget andet, men nu skal vi tilbage i fokus på vejrtrækning. 

Drik en kop varm te
Varmt te har en lindrene virkning på vores kroppe. Derfor kan det anbefales at drikke en kop varm te, eller blot en kop varmt vand, hvis man kan lide det. 

Tjek temperaturen i rummet
Hvis der er for varmt eller koldt i rummet, kan det være være sværere at falde i søvn. Hvis der er for koldt i rummet, ligger man og bruger energi og har fokus på at få varmen. Hvis der er for varmt, så kan man slet ikke holde ud at have dyne på, og blive hurtigt frustreret. 

Sørg for at der er mørkt
Har du mørklægningsgardiner i vinduerne eller lyser gadelamperne ind i dit soveværelse? Er der for lyst, har man sværere ved at falde i søvn. Det foretrækkes at der er helt mørkt, også for at man ikke bliver vækket, hvis solen står før op, end man selv skal.