3 simple kommandør din hund skal kunne

Det er ikke bare lige at få en hundehvalp ind i familien. Det kræver sin del, både i form af at være aktiv med den, opdrage den, og pleje den, så den har det godt. At få et kæledyr i børnefamilier, kan give en god indlevelse for børnene, hvad der kræves at have en hund. For ud over at man kan lege med den, så er der altså også alt det praktisk, som også er det kedeligt, som børn ikke lige tænker over. Men det som børnene godt kan hjælpe med, det er at opdrage den, og lære den nogle forskellige kommandoer. Når hunden lærer, så får den også selvtillid. Så jo mere den kan, jo mere selvsikker er den også. Derudover så giver det et fantastisk bånd imellem hund og ejer, da både hunden lærer af ejeren, men ejeren lærer også af hunden. Her af de mest simple og faste kommandoer som din hund skal lære, eller bør kunne.

Kunne sit navn
Det er selvfølgelig vigtigt, når man får hund fra hvalp af, så skal den lære sit navn at kende. Det er ikke noget den lærer over natten, det tager lige noget tid. Men ret hurtigt fanger hunden lyden af sit navn, og begynder at reagerer på det. Man kan for eksempel lave den øvelse hvor man ude i haven, kalder på hunden, og kommer den, (uanset om det er med vilje eller ej) så belønner man den med godbid.

Komme når man kalder
Ligesom øvelsen ovenover, så skal hunden komme når man kalder. Det kan være når man er ude i haven, når man er i skoven, hundeparken eller et andet sted, hvor huden kan løbe løs. Det er især vigtigt at man har evnen til at kunne kalde sin hun til sig, hvis det opstår en situation, hvor man har brug for at få hunden under kontrol. Samtidig giver det en vis tryghed for ejer, at vide, at hvis der kommer andre mennesker eller hunde, så kan man kalde hunden til sig, og den kommer uden at tøve. man behøver ikke at skulle kalde hunden ved sin sit navn, det kan også være ved at pift, klap, eller en hundefløjte.

På pænt i snor
Hunden skal lære at gå pænt. Omend det er med halsbånd eller sele. Man ser tit ejere hvor hunden trækker, og det er både stressende og dårligt for både hund og ejer. Fra hvalps ben af, skal man lære at få ordentligt, og det er altså ved siden af. En god måde at lære hunden ikke at trække, kræver tålmodighed. Hav hunden i snor ved din side og gå. Hvis hun begynder at trække, stopper du op, og venter til hunden er faldet til ro. Så går du igen, og så snart hunden træder for meget frem, stopper du igen. Det fortsætter du med, indtil hunden forstår, at når du stopper op, er det fordi den trækker.